Montaža vhodnih vrat

V primeru renovacije, stara vhodna vrata skrbno demontiramo. To storimo tako, da z vbodno žago prerežemo podboj na večih lokacijah. Podboj nato skrbno in počasi odstranimo iz odprtine. Stara vrata in podboje po želji odpeljemo na deponijo. Ko so stara vrata demontirana, odprtino skrbno očistimo in z sesalcem počistimo nastali prah in odpadke. Preverimo če se nov podboj prilega odprtini in ga po potrebi na mestu obdelamo da se prilega popolnoma.

Spodaj nato nastale odprtine zalijemo z PUR peno, na tla pa po celi širini nanesemo silikon in hitro lepilo. Silikon prepreči udoru vode, lepilo pa se kasneje strdi in prepreči upogibanje nizkega pohodnega profila.

Montaža vhodnih vrat


Nov podboj nato vstavimo v odprtino in ga s pomočjo vodne tehtnice postavimo v level.

Montaža vhodnih vrat

Podboj nato privijačimo in zaščitimo z maskirnim trakom. Sledi vbrizganje PUR pene.  Ko se pena posuši, porežemo stran odvečni del in pripravimo zaključne letve če so potrebne. 

Montaža vhodnih vrat

Letve na podboj vrat pribijemo z tanko iglico, da ohranimo lep estetski videz. Spoj med letvijo in steno nato s primernim kitom zapolnimo. Spodaj pri pragu pa nato na zunanji strani še dodatno nanesemo sloj silikona, kater prepreči udor vode pod prag.